U sklopu manifestacije "Dani Beča u Sarajevu" večeras je u Domu Vojske F BiH održan humanitarni koncert bečkog orkestra "Johann Straus". Sav novac od prodatih ulaznica namijenjen je opremanju Pedijatrijske klinike KCUS-a.

Prisutni su uživali uz ansambl maestra Alfreda Pflegera koji poput Johanna Strausa vodi svoj Štrausov ansambl stojeći i svirajući violinu. Maestro Pfleger za ovu priliku okupio je najbolje muzičare velikih bečkih orkestara, a pod njegovom dirigentskom palicom, večeras su kao solisti nastupali i Donna Elen i Peter Edelman.

Grad Beč je Sarajevu poklonio ovaj koncert i muzičare, te kupio jednu trećinu karata, koje je poklonio bečkim i austrijskim firmama, kao što su OMV, Simens, Baomit, Raiffeisen i Volksbank. Ostatak ulaznica Grad Sarajevo je ponudio domaćim firmama. Karte za koncert orkestra "Johann Straus" kupile su: KJKP Gras, Bosnalijek, BH Telecom, Bosna-Sunce Osiguranje, Unitic, Centrotrnas, KJKP Vodovod i kanalizacija, Pliva, Unigradnja, Vijeće ministara BiH, BSO d.d., Compress, Libijska ambasada, Ambasada Republike Slovačke, Mađarska ambasada u BiH i list Oslobođenje.

Izvor: Gradska uprava