Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Igorom Kamočajijem i sekretarom Gradske uprave Miloradom Kojovićem svečano je otvorio manifestaciju „Sport za sve na Olimpijskom“ povodom obilježavanja 4. godišnjice rada Olimpijskog bazena Otoka. Kako je istakao gradonačelnik Behmen, ova manifestacija je skroman način da se obilježi četiri godine rada Olimpijskog bazena Otoka. „Olimpijski bazen Otoka je jedna od najvećih investicija Grada Sarajeva. Za četiri godine rada kroz ovaj bazen je prošlo više od dva miliona ljudi. Ovo je mjesto gdje se i stari i mladi rekreiraju i gdje se odgajaju budući sportisti. Danas imamo oko 25 klubova koji ovdje djeluju i to je ono što trebamo podržavati“, kazao je gradonačelnik Behmen te naglasio kako je Sarajevo napokon postalo i plivački grad.

Nakon ceremonije otvaranja kojoj je prisustvovao i direktor Olimpijskog bazena Otoka Aldvin Torlaković održan je i plivački miting na kojem učestvuju plivački klubovi iz Kantona Sarajevo, a prvim pobjednicima medalje su uručili gradonačelnik Behmen i njegov zamjenik Kamočaji. Programom je  predviđeno i odigravanje vaterpolo utakmice između selekcije Grada i pobjednika Vaterpolo lige Kantona Sarajevo – Akademije B.

Drugi dio ove manifestacije predstavlja održavanje Okruglog stola na temu: "Škola plivanja kroz nastavni proces učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo – školska godina 2011./12.", a bit će održan u petak, 31.08.2012. godine u 10.00 sati u prostorijama Gradske uprave.