Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, sa zamjenicima Slobodanom Neškovićem i Nenadom Markovićem, primio je danas ambasadora Portugala u BiH, Nj.E. Antonio Botelho de Sousa. Tokom prijema razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji dviju prijateljskih zemalja, te o uspostavljanju snažnijih odnosa između Sarajeva i Lisabona.

Čestitajući novoj gradskoj administraciji na izboru, ambasador Sousa iskazao je spremnost za intenziviranje saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata, poput bratimljenja gradova, razmjene studenata i sl. Ambasador je ujedno izrazio uvjerenje da će čelnici Grada Sarajeva imati priliku da posjete gradonačelnika Lisabona, kako bi dogovorili i druge oblike saradnje između bh. i portugalske prijestolnice.

Gradonačelnik Behmen je zahvalio ambasadoru na interesu za Sarajevo i BiH, te kazao: "Prvi put od Dejtonskog sporazuma Gradom Sarajevom upravljaju građanske političke opcije. Mi želimo inovativno djelovati i pokazati da je Sarajevo ono pravo Sarajevo, a za šta smo dobili apsolutnu podršku naših birača". Gradonačelnik je, također, ukazao na punu otvorenost Sarajeva za saradnju, te potvrdio da će "nova gradska administracija kandidirati projekte u cilju zbližavanja naših građana i gradova".

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva