Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. mart, delegacija Grada Sarajeva zajedno sa  predstavnicima državnog, federalnog, kantonalnog i općinskog nivoa vlasti u BiH, te Foruma parlamentaraca BiH 1990., obilježila je polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na brojnim spomen-obilježjima u Sarajevu.

1

 Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, sa svojim zamjenicima Milanom Trivićem i Ivicom Šarićem, predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić sa zamjenicom Mirom Jurić i  gradskim vijećnikom Velijom Katicom odali su počast i položili cvijeće na Šehidsko spomen-mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika BiH, Alije Izetbegovića.

2

Delegacija Grada Sarajeva koju su činili gradonačelnik i njegovi zamjenici, predsjedavajući Gradskog vijeća i njegovi zamjenici, te gradske vijećnice Tea Dreković i Snežana Omukić, počast je odala i položila cvijeće na Spomen-obilježje Vječna vatra,  Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., te Spomen obilježje ubijenim policajcima  u Velikom parku.

3

Dogradonačelnik Milan Trivić odao je počast i položio cvijeće na Spomen-park Vraca zajedno s predsjedavajućim Gradskog vijeća Igorom Gavrićem, te gradskim vijećnicima Miroslavom Živanovićem i Barbarom Stroil Peleš, dok je na Groblju Lav, Sv. Marko, Sv. Josip i Stadion cvijeće položio i odao počast zajedno s gradskim vijećnicima Tonijem Vukadinom i Teom Dreković.

Gradonačelnik Abdulah Skaka, predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić sa zamjenicama Edinom Gabela i Mirom Jurić prisustvovali su prigodnoj manifestaciji prilikom koje je otkriveno Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima s područja Općine Novi Grad Sarajevo.

DSCF7417

DSCF7722