U utorak 29.09.2015. godine u 11.00 sati, zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr. Ranko Čović sa saradnicima upriličit će prijem za višečlanu delegaciju njemačkog grada Friedrichshafena, sa kojim je Sarajevo u pobratimskim vezama već 43 godine. Delegaciju ovog njemačkog prijateljskog grada čine: zamjenik gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfgang Sigg, predsjedavajući Udruženja „Pro Sarajevo“ Bernd Fuchs i grupa od 15 građana i građanki.

Funkcioneri Sarajeva i Friedrichshafena razgovarat će o nastavku saradnje u oblasti kulture, ali i intenziviranju budućih odnosa preko sajamskih manifestacija i turizma, a posebno privrede, obzirom da su ova dva grada uspostavili pobratimske veze 1972. godine, zahvaljujući partnerstvu između našeg FAMOS-a i njemačkog Zeppelina.  

Prijem će biti upriličen u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Sarajeva, ulica Hamdije Kreševljakovića 3/1.
Nakon prijema, delegacija Friedrichshafena će u 12.15 sati obići Vijećnicu, u pratnji svojih domaćina.

x     x     x

Drugog dana boravka u Sarajevu, u srijedu 30.09.2015. u 09.00 sati, delegacija iz Friedrichshafena posjetit će Dom zdravlja „Omer Maslić“, u čiju su obnovu i opremanje Uprava i građani Friedrichshafena uložili 800.000 eura, a potom u 10.00 sati sastat će se i sa čelnicima Općine Novo Sarajevo.

Pozivamo vašu ekipu da medijski zabilježi ove događaje i o njima informiše javnost.