Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas predstavnike Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo koji su ga upoznali sa još aktuelnim problemom vraćanja imovine Dječijeg oporavilišta „Lozica“ kod Dubrovnika.

„Želimo da vratimo i zaštitimo imovinu Dječijeg oporavilišta \’Lozica\’ u našem vlasništvu. Radi se o imovini velike vrijednosti, 4.500 metara kvadratnih i vrijednosti oko pet miliona eura. Do sada smo od Grada Dubrovnika imali samo obećanja i ništa više“, rekao je Hakija Bajraktarević, predsjednik OO CK Novo Sarajevo.

Delegacija CK Novo Sarajevo, u kojoj su još bili Refik Kravić, zamjenik predsjednika, Radica Brkić, predsjednica Skupštine, i Ismet Kučević, član Predsjedništva OO CK, predložila je dogradonačelniku Živanoviću da se što prije organizira sastanak delegacija Grada Sarajeva i Grada Dubrovnika i OO CK Novo Sarajevo s ciljem rješavanja ovog pitanja, te da Grad Sarajevo razmotri mogućnost finansiranja aktivnosti na rješavanju pitanja odmarališta „Lozica“, što je od interesa za Grad Sarajevo.

Zamjenik gradonačelnika Živanović istaknuo je kako će Grad Sarajevo učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da se pomogne rješavanje ovog pitanja i pri tome koristiti partnerske odnose sa Gradom Dubrovnikom da se ono što prije riješi.

Delegacija CK Novo Sarajevo upoznala je gospodina Živanovića sa aktivnostima OO među kojima je distribucija toplih obroka čijih korisnika trenutno ima 540, napominjući tendenciju porasta broja korisnika.