Danas je počela kulturna manifestacija "Dani Friedrichshafena u Sarajevu", koja će u organizaciji Grada Friedrichshafena, te Grada Sarajeva kao domaćina, trajati do 18. novembra 2008. godine. Manifestacija se održava u povodu obilježavanja 35. godišnjice pobratimskih odnosa glavnog grada BiH i ovog njemačkog grada.

Nogometaši VFB Friedrichshafen i FK Olimpik danas su odigrali  utakmicu u punoj Olimpijskoj dvorani "Ramiz Salčin2 na Mojmilu, u kojoj je podmladak njemačke ekipe pobijedio sa 4:1. Iste ekipe sutra će odigrati još jednu utakmicu u SRC "Srce" u Buća potoku.

Danas u poslijepodnevnim satima održana je radionica i zajedničko druženje članova Jugendhaus "Molke" iz Friedrichshafena i Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Mladi su razgovarali o problemima s kojima se svakodnevno susreću, kao i o tome koliko mladi Friedrichshafena znaju o Sarajevu, odnosno mladi Sarajeva o svom partneru iz Njemačke.

Večeras s početkom u 19.00 sati u Domu oružanih snaga BiH održat će se Zajednički koncert srednjih muzičkih škola iz Friedrichshafena i Sarajeva. Inače, razmjena učenika i održavanje zajedničkih koncerata odvija se u kontinuitetu, a poslednji put u maju 2007.g. mladi mizičari iz Friedrichshafena posjetili su Sarajevo i svoje domaćine, da bi u oktobru iste godine, 35 učenika u pratnji profesora bili u uzvratnoj posjeti Muzičkoj školi u Friedrichshafenu.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva