Drugog dana boravka u Sarajevu, višečlana delegacija Friedrichshafena u pratnji domaćina zamjenika gradonačelnika Sarajeva dr. Ranka Čovića, posjetila je danas Dom zdravlja „Omer Maslić“, u čiju su obnovu i opremanje Uprava i građani Friedrichshafena uložili 800.000 eura. Milan Mioković, generalni direktor JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo i Hajra Boškailo, direktorica DZ Novo Sarajevo u svom obraćanju podsjetili su na dugogodišnje prijateljstvo i nesebičnu podršku Uprave i građana Friedrichshafena Sarajevu u vidu lijekova i medicinske opreme, ortopedskih pomagala, vozila hitne pomoći.

U znak zahvalnosti generalni direktor Miković je gostima uručio prigodan poklon u vidu Zahvalnice i slike sarajevske Vijećnice, nakon čega je uslijedio obilazak ove ustanove.

„Sva pomoć koju smo pružili građanima Sarajeva tokom i poslije rata za nas se podrazumijevala. Pogotovo što smatramo da se dobri prijatelji uvijek moraju paziti i čuvati“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfgang Sigg.

Tokom današnjeg susreta razgovaralo se i o realizaciji projekta ugradnje lifta u DZ Novo Sarajevo za invalidna lica i majke sa djecom, uz moguću finansijsku podršku ovog njemačkog pobratimskog grada.