Povodom 25. novembra, Dana državnosti  BiH, gradonačelnik Ivo Komšić sa zamjenicima Rankom Čovićem i Aljošom Čamparom, predsjedavajući Gradskog vijeća Sabahudin Delalić sa zamjenicima Mirom Lazovićem i Gradimirom Gojerom, te vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, danas su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i šehidima grada. Gradonačelnik Komšić, predsjedavajući Delalić i zamjenik predsjedavajućeg Lazović odali su počast i položili cvijeće na spomen-obilježje oslobodiocima i antifašistima našeg grada kod Vječne vatre. Cvijeće su također, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Aljošom Čamparom položili na mezarju Kovači i na mezaru prvog predsjednika Republike BiH, Alije Izetbegovića.

Kako je kazao gradonačelnik Komšić, 25. novembar najznačajniji datum moderne istorije BiH.

"Bez obzira što smo prošli kroz teški rat gdje nam se samostalnost osporavala, agresija na BiH je izvršena da se promijeni povijest. To ništa nije uspjelo, BiH je opstala i ona će opstati, a oni koji nasrću na nju i dan-danas, oni su prolazni", poručio je Ivo Komšić.

[WPIMPINLINE:Foto%20Davorin%20Sekulić%20Klix.ba.jpg]

Zamjenik gradonačelnika Ranko Čović i gradski vijećnici Nebojša Simić, Robert Pleše i Omer Pajević, počast su odali i položili cvijeće na gradskim grobljima Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i mezarju Stadiona Koševo, a gradonačelnik Ivo Komšić sa vijećnicima Edinom Latif, Velijom Katicom i Suvadom Kerlom položili su cvijeće na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

Dogradonačelnik Čović i gradski vijećnici Sanja Lazar i Enes Husejnović odali su počast i položili cvijeće na Spomen park Vraca.