Delegacija Grada Sarajeva predvođena gradonačelnicom Semihom Borovac i predsjedavajućim Gradskog vijeća Marinom Ivaniševićem posjetila je Grad Mostar gdje su joj domaćini bili gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjedavajući Gradskog vijeća Murat Ćorić.

Tim povodom u domu "Herceg Stjepan Kosača" održan je okrugli sto čija je tema bila "Iskustva Mostara u kandidaturi za ulazak u svjetsku baštinu UNESCO-a". "Današnji primjeri koje smo ovdje čuli itekako će dobro doći gradu Sarajevu koji namjerava da kandidira Baščaršiju i to njeno staro jezgro na listu te kulturne baštine i jako smo zadovoljni što smo vidjeli da se zajedničkim aktivnostima Gradske uprave, gradonačelnika i Gradskoga vijeća postižu veoma krupne stvari", istakla je gradonačelnica Borovac.
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je tom prilikom kako je ovo izuzetna prilika da se saradnja između ova dva grada podigne na jednu višu razinu.
"Vjerujem da će današnje druženje otvoriti poglede i na neke dobre stvari koje su se desile u Mostaru i na stvari koje su dobre u Sarajevu i da ova pozitivna iskustva prenesemo jedni drugima kako bi uistinu sa što više razumijevanja i pomoći napravili bolje stanje u ova dva grada, a samim time i u našoj državi", kazao je Bešlić.

Delegacije dva Grada posjetile su i mostarsku Gimnaziju gdje su im domaćini bili direktorica i njen zamjenik Ankica Čović i Bakir Krpo. Gradonačelnica Borovac je uputila čestitke mostarskoj Gimnaziji što je  uvođenjem međunarodne mature postala dio porodice Ujedinjenog svjetskog koledža, a IB diploma programu  poželjela uspješnu i perspektivnu budućnost. 

U okviru obilježavanja dvogodišnjice obnove Starog mosta, delegacija Grada Sarajeva prisustvovala je i otvaranju Muzeja "Stari most".

izvor: Gradska uprava