Поводом обиљежавања Међународног дана дјеце обољеле и лијечене од рака који се обиљежава 15. марта, делегација Града Сарајева, на челу са замјеником градоначелника Ивицом Шарићем и помоћницом градоначелника Амином Дељковић, посјетила је Родитељску кућу у Сарајеву која пружа смјештај за дјецу обољелу од рака и њихове родитеље.

Представници Града Сарајева разговарали су са директором Удружења „Срце за дјецу која болују од рака“ Фикретом Кубатом, те секретаром Јасном Ватреш. Упознали се са радом Родитељске куће, проблемима са којима се сусрећу као и трошковима неопходним за њено несметано функционирање.

 

Овом приликом Управа Града Сарајева изразила је подршку дјеци и адолесцентима који се боре са опаком болешћу, преживјелима и њиховим породицама те указала на значај подизања свијести о овој проблематици.

Такође, Град Сарајево одао је признање Удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“ којем је и раније пружао подршку најављујући да ће сарадња бити настављена и унапријеђена у будућности.

Међународни дан дјеце обољеле и лијечене од рака промовира поштовање и веће разумијевање проблема и изазова која се тичу дјеце обољеле од рака. Такође, рефлектује потребе за праведнијим и бољим приступом како самим третманима тако и бризи о дјеци која болују од опаке болести.