Dogradonačelnik Friedrichshafena Stefan Köhler i članovi Udruženja «Pro Sarajevo» iz ovog pobratimsakog grada danas su posjetili Dječiji dom «Bjelave». Nakon obilaska djece i zajedničkih prostorija, dogradonačelnik Friedrichshafena je uručio novčanu donaciju u iznosu od 5.000 eura direktoru Dječijeg doma Amiru Zeliću. “Posebno mi je zadovoljstvo uručiti nagradu jednoj ovakvoj instituciji koja pruža utočište i zaštitu ovoj djeci” istaknuo je Köhler. Jedan dio donacije je prikupljen od građana Friedrichshafena, a ostatak je izdvojio sam Grad.

Bernd Fuchs, predsjednik Udruženja građana “Pro Sarajevo”, naglasio je da je uloženo mnogo srca i veliki trud da bi se provela ova akcija, samim tim što su djeca njihovog grada u okviru akcije pravila kolače, koje su onda prodavala i prikupljeni novac na kraju poslala u Sarajevo. Direktor Doma Amir Zelić  zahvalio je na ovoj značajnoj akciji i donaciji, kao i na svim dosadašnjim akcijama čime su dokazali istinsko prijateljstvo.
Delegacija je posjetila i Dom zdravlja “Omer Maslić” gdje su im domaćini bili direktor Doma Muhamed Kadinić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo. Dogradonačelnik Friedrichshafena uručio je novčanu donaciju u istom iznosu i podsjetio da je u današnje vrijeme razmjena ljekara i medicinskog osoblja od velikog značaja i da će ova dva grada i dalje uspješno sarađivati kao i prethodnih godina. U znak zahvalnosti direktor Kadinić je gostima uručio prigodan poklon, nakon čega je uslijedio obilazak ove ustanove.
Po pozivu Kemala Grebe, direktora Privredne komore Kantona Sarajeva, delegacija Grada Friedrichshafena prisustvovala je prezentaciji razvoja privrede Kantona Sarajevo. «Slavimo 100 godina postojanja Privredne komore, te je ovo izvrsna prilika da ukažemo na to da će ovi susreti doprinijeti još boljoj saradnji i daljnjem razvoju privrede», istaknuo je Grebo. Köhler je zahvalio na toploj dobrodošlici i podsjetio da je privreda potporni stub svakog društva, te da su ovakvi susreti od velikog značaja za oba grada.

Izvor: Gradska služba za odnose s javnošću