Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Igorom Kamočajijem i Miroslavom Živanovićem primio je danas u poslijepodnevnim satima u Gradskoj upravi delegaciju švicarske općine Grächen iz koje se donira žičara za Trebević. Delegaciju: načelnik Općine Grächen Jakob Walter, predsjednik Upravnog odbora Turističke zajednice Grächen Peter Furger i predsjednik Turističke zajednice Grächen Olivier Andenmatten. Prijemu je prisustvovao i švicarski ambasador u BiH NJ.E. André Schaller. Čelnici Grada Sarajeva i ovu su priliku iskoristili da u ime Grada i građana Sarajeva zahvale na vrlo značajnoj donaciji žičare čiji prvi konvoj stiže sutra u Sarajevo a ostala tri do sredine naredne godine.

Upućena je zahvalnost švicarskoj Ambasadi i Švicarskoj vojsci, te EUFOR-u i svim ostalim partnerima koji su pomogli da ova značajna donacija stigne u Sarajevo. Također je upućena zahvalnost Edmonu Offermannu, članu uprave Skijaškog centra „Saas-Fee“ iz Grächena i  inicijatoru donacije žičare Sarajevu.

Tokom današnjeg prijema je naglašeno kako je ovo jedan od vrlo značajnih projekata koje Švicarska konfederacija realizira ili je pak realizirala u BiH.

Delegacija švicarske općine Grächen prisustvovat će sutrašnjem dolasku prvog konvoja sa 18 kamiona u kojima se nalaze dijelovi donirane žičare, te će u pratnji delegacije Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo posjetiti Trebević i lokacije gdje će biti postavljena donirana žičara.