Desetine-hiljada-Sarajlija-i-gostiju-grada

Sarajevo je večeras potvrdilo epitet novogodišnjeg centra regije i jedne od napoželjnijih destinacija u Evropi! Na desetine hiljada građana Sarajeva, ali i mnogobrojnih turista koji su došli iz raznih krajeva svijeta, a najviše iz regije, dočekali su Novu 2018. godinu uz nezaboravni koncert legendarnog Zdravka Čolića.

3117 - Foto 10

Pravi muzičko-scenski spektakl na stageu ispred SCC-a otvorili su sarajevski DJ Drop Department i band Last Location koji su zagrijali atmosferu pred nastup najveće regionalne zvijezde. Raspoloženi i razdragani građani su ovacijama i aplauzom dočekali kralja regionalne pop muzike.  Već sa prvom pjesmom najveći muzički virtuoz ovih prostora najavio je sjajno veče i dobar provod. Svi prisutni veselo i oduševljeno su pjevali uglas i plesali uz poznate Čoline hitove.

3117 - Foto 13

Miljenik svih generacija svakom novom pjesmom atmosferu je doveo do usijanja, kada mu se na pozornici pridružio prvi čovjek Grada Sarajeva. Gradonačelnik Abdulah Skaka odbrojavajući posljednje sekunde stare godine svima poželio sretnu i uspješnu Novu godinu, dobro zdravlje, sreće i ljubavi.

3117 - Foto 11

Nevjerojatna snaga emocija, kulminirala je fantastičnim višeminutnim vatrometom tačno u ponoć.

Priredivši i večeras kvalitetan, vrhunski muzički i zabavni program, Grad Sarajevo se zajedno s partnerima: Kantonom Sarajevo, četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, te Turističkom zajednicom KS, pobrinuo da ispuni očekivanja. Grad Sarajevo je još jednom potvrdio ulogu dobrog domaćina i organizatora Javnog dočeka Nove godine na otvorenom!

Trodnevni novogodišnji program se nastavlja već 1. januara 2018. godine u 21 sati, kada će ispred Vječne vatre nastupiti legendarna Crvena jabuka.

LRG_DSC09943_1