Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas direktoricu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca i poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata "IKRE“, Enisu Rustempašić. Direktorica Rustempašić je uručila zahvalnicu Gradonačelnici Grada Sarajeva za naročiti doprinos u zajedničkom nastojanju da se pomogne školovanje djece boraca i poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata.

Naime, radi se o sredstvima kojim je Grad Sarajevo učestvovao u stipendiranju djece iz 111 porodica boraca i porodica ratnih vojnih invalida, koji imaju troje i više djece, a nemaju nikakvih primanja.

Zahvalivši se na ovom priznanju gradonačelnica Borovac je istakla značaj i ulugu ovog Fonda te izrazila svoje uvjerenje da će stipendisti svojim radom, učenjem i zalaganjem postizati zavidne rezultate u daljem obrazovanju, vannastavnim aktivnostima i takmičenjima.

Direktorica Rustempašić je upoznala gradonačelnicu sa projektom obilaženja porodica u kojima žive djeca stipendisti, kako bi se utvrdili uvjeti u kojima djeca borave i školuju se. Također je govorila o problematici nepostojanja zajedničke baze podataka na osnovu koje bi se imao uvid u spisak primatelja stipendija, kako bi se izbjeglo višestruko davanje stipendija. Predloženo je da se donese zakon kojim bi se subjekti obavezali da informacionom centru dostave podatke o dodjeli stipendija.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Sarajeva