U sklopu Dječijeg novogodišnjeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno i ove godine organizuje sa Radijom 8, danas je u J.U. “Međunarodni centar za djecu i omladinu“ Novo Sarajevo, izvedena dječija predstava „Od cucle do škole“. Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, nije nedostajalo radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja.

Nakon predstave, podijeljeni su i novogodišnji paketići za mališane iz 12 ustanova koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci sa umanjenim sposobnostima (Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženju "Prosperitet Roma", Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječijem domu "Bjelave", Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica", Udruženju humanitarne organizacije ALTIUS, SOS-Kinderdorf international Sarajevo, NVO altruista „Svjetlo“, GuGu, Centru za kreativno odrastanje, Udruženju „Život sa Down sindromom“, Udruženju oboljelih od multipleskleroze KS).

Grad Sarajevo je u povodu predstojećih novogodišnjih praznika, ove godine obezbijedio 1.037 poklon-paketića, a gradonačelnik Ivo Komšić sa svojim saradnicima prethodno je novogodišnjim paketićima obradovao mališane na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a Sarajevo, štićenike Štadlerovog dječijeg doma "Egipat", Udruženja slijepih KS, Udruženja oboljelih od cerebralne dječije paralize KS te Udruženja „Oaza“ i „EDIS“, koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati predstavi.