U petak 27.07.2007. godine u 15.00 sati na Rimskom mostu na Ilidži zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić i predstavnici Biciklističkog saveza BiH upriličit će doček za učesnike 4. tandema biciklističkog maratona "Kragujevac – Mostar 2007." Maratonci su startali u Kragujevcu u srijedu u 10.00 sati, preko Užica i Višegrada stići će u Sarajevo, a krajnje odredište im je Mostar.

Tom prilikom dogradonačelnik Jurišić primit će u ime Grada Sarajeva plaketu od učesnika maratona kao znak zahvalnosti za dosadašnji doprinos uspješnom utemeljenju tradicionalnosti manifestacije.

Maraton se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika R Srbije Borisa Tadića i Ambasade BiH u Srbiji i pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i gradova kroz koje biciklisti prolaze: Užica, Višegrada i Sarajeva. Cilj ovog maratona je: zbližavanje građana dvije zemlje posredstvom sporta, sportska razmjena i afirmacija sporta kao zdravog načina življena. 

Grad Sarajevo osigurao je smještaj za učesnike ovog maratona sutra u Sarajevu, a prema programu biciklisti iz Sarajeva polaze u subotu, 29.07. u 09.00 sati a u Mostar stižu u 15.00 sati.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.

Izvor: Gradska uprava