U četvrtak 25.10.2007. godine u 13.00 sati, zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primit će mirotvorne djelatnike Tanenbaum centra za međureligijsko razumijevanje iz New Yorka – učesnike Seminara, koji se održava u našem gradu u organizaciji Interreligijske službe Oči u oči, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Tanenbaum centar za međureligijsko razumijevanje predstavlja nevladinu organizaciju u čiji rad su uključeni dobitnici Nagrade mirovnog djelatnika koji su djelovali u ratnom okruženju, a dolaze iz Nigerije, Palestine, Izraela, Indonezije, Južne Afrike, Sjeverne Irske, Kolumbije, Sudana, Afganistana, Balkana…

Mirovni djelatnici je središnja inicijativa koju je sugerirao ambasador Richard C. Holbrooke, a koje pronalaze relativno nepoznate pojedince koje nadahnjuju tradicije vlastite vjere da djeluju u nasilnim sukobima i rade na miru i pomirenju u svojim zajednicama.

Prijem će se održati u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/1. Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.

Izvor: Gradska uprava