Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike Regionalnog koordinacionog centra EUFOR-a za područje Sarajeva predvođene kapetanom italijanske vojske Francescom De Micheleom.

Tokom susreta razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u gradu, te o unapređenju saradnje spomenutog centra EUFOR-a i Grada Sarajeva, za čim postoji obostrana spremnost. Predstavnici EUFOR-a prezentirali su projekat školskog natjecanja o temi "Evropska unija – ljepota različitosti" koji je EUFOR pokrenuo na području cijele BiH s ciljem da učenicima iz osnovnih i srednjih škola što više približila Evropsku uniju.

Dogradonačelnik Jurišić čestitao je EUFOR-u na ovom projektu, te predložio da tema narednog projekta bude "Bosna i Hercegovina, moja domovina", te da se učenicima iz svih krajeva BiH omogući dolazak u glavni grad BiH kako bi se upoznali sa svim njegovim znamenitostima i kako bi ga svi učenici doživljavali kao glavni grad svoje zemlje.

Predstavnici Regionalnog koordinacionog centra EUFOR-a iskoristili su se prilikom da dogradonačelniku i građanima Sarajeva čestitaju Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva