Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je u Gradskoj upravi upriličio prijem za Larisu Cerić, članicu Judo kluba "Nippon", koja je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za juniorke u Parizu osvojila zlatnu medalju. Prijemu su prisustvovali Branislav Crnogorac i Arijana Jaha, trener i sekretar Judo kluba "Nippon".

Dogradonačelnik je čestitao mladoj takmičarki na uspjehu, uručio je prigodan poklon, te istaknuo da je Larisa Cerić na najbolji način promovirala kako bh. sport, tako i grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

– Dosadašnji rezultati članova Judo kluba "Nippon" dokazuju da Sarajevo ima vrhunske sportiste u kategoriji individualnih sportova – kazao je dogradonačelnik Kamočaji, te ukazao na potrebu sistemskog rješavanja finansiranja vrhunskih sportista u državi.
Dogradonačelnikove riječi potvrdio je i trener kluba Branislav Crnogorac činjenicom da Bosna i Hercegovina u posljednje 64 godine nikada nije imala juniorskog prvaka svijeta u individualnim olimpijskim sportovima.

– Judo je najtrofejniji olimpijski sport u našoj zemlji. Judo klub "Nippon" nije samo rezultatski uspješan, već se ističe i u organizaciji međunarodnih takmičenja. Naša Larisa je pored zlata u Parizu osvojila drugo mjesto na Mediteranskim igrama, prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniorke i juniorke, te prvo mjesto na Evropskom kupu za seniorke – kazao je Crnogorac.
Larisin trener zahvalio je gradonačelniku Behmenu i Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci uz nadu da će se ta saradnja nastaviti, pogotovo što Larisu do kraja godine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke do 23 godine, te kontrolna takmičenja i pripreme za pretkvalifikacione turnire za Olimpijske igre London 2012. godine.
Larisa Cerić zahvalila je svom treneru, gradonačelniku, Gradu Sarajevu i svima koji su je podržali u dosadašnjim takmičenjima.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću