Na poziv Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona“, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković, predsjednik Teniskog saveza KS i direktor sarajevskog ATP Challengera Senad Hadžimešić, te direktor TK „Tenis Pro Sarajevo“ Haris Kafedžić boravili su od 21. do 24.04.2009. u pobratimskom gradu Barceloni. U delegaciji je trebao biti i kantonalni ministar kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović, koji je zbog obaveza bio spriječen da putuje.

Tokom boravka u Barceloni Marković, Hadžimešić i Kafedžić su se susreli s počasnim predsjednikom MOK-a Juanom Antoniom Samaranchom, predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" Juanom Maria Tintoreom i predsjednikom FK "Barcelona" Joanom Laportom. Također su prisustvovali ATP turniru i mečevima Rafaela Nadala, kao i fudbalskoj utakmici Barcelona – Sevilla. Tokom susreta,  Juan Antonio Samaranch se zanimao za situaciju u gradu Sarajevu, te je naglasio spremnost da podrži buduće projekte dvaju gradova.

Značajan doprinos dugogodišnjoj uspješnoj saradnji Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" i Teniskog kluba „Tenis Pro Sarajevo“ dali su gospoda Juan Maria Tintore i Haris Kafedžić.
Dogradonačelnik Marković susreo se i s predstavnicima Gradske uprave Barcelone zaduženim za sport i kulturu s kojima je razgovarao o budućim zajedničkim projektima dvaju pobratimskih gradova iz spomenutih oblasti.

Izvor: Gradska služba za odnose s javnošću