Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković danas je zatvorio VI proljetne dane odgoja i etičkih vrijednosti, koje je i ove godine organizirala NVO "Djeca stubovi svijeta". Dogradonačelnik Marković je pozdravio održavanje ove manifestacije, te poželio mladima da ispune svoja očekivanja, te da nastave učiti i stjecati znanja kako bi mogli stvarati i odgovoriti na životne izazove.

Predsjednica NVO "Djeca stubovi svijeta" Fatima Hukić zahvalila je gradu Sarajevu i gradonačelniku Aliji Behmenu kao pokrovitelju ove manifestacije. Dodala je da su ovogodišnji proljetni dani mladih, protkani temama o porodici kao stubu društva, uspješno okončani, te na kraju uručila certifikate učenicima i zahvalnice onima koji su podržali ovu manifestaciju.

Tokom današnjeg susreta učenici su iznijeli zaključke sa 4 radna stola održana u sklopu ove manifestacije o temama: "Maloljetna delikvencija, što je preventiva", "Nasilje u porodici, što je preventiva", "Komunikacija u porodici" i "Roditeljstvo, Asocijacija \’FATMA\’ u okrnjenoj porodici".

Nosioci ovih aktivnosti bili su blizu 400 učenika iz osnovnih škola: "Hasan Kikić", "Meša Selimović", "Mula Mustafa Bašeskija", "Zajko Delić" i "Vladislav Skarić", te Mješovite srednje poljoprivredno-prehrambene škole, Učiteljske i Gimnazije Obala, Prve gimnazije, Srednje škole metalskih zanimanja, Srednje medicinske škole i Škole za medicinske sestre-tehničare.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva