Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji upriličio je prijem za višečlanu delegaciju predstavnika SUBNOR-a Srbije na čelu sa predsjednikom prof. Dr. Miodragom Zečevićem. Pored predsjednika SUBNOR-a na prijemu su učestvovali članovi predsjedništva SUBNOR-a grada Beograda Nikola Pavić, Duplančić Zdenko, koji je ujedno nosilac Partizanske Spomenice 1941. i borac Prve Proleterske brigade, Nebojša Simić član Sekcije Prve Proleterske brigade, Ibrahim Čomić predsjednik SABNOR-a KS,  Veljko Droca potpredsjednik SABNOR-a KS, te član SABNOR-a KS Ibrahim Durmo.

Delegacija  SUBNOR-a  iz Srbije stigla je u Sarajevo kako bi prisustvovala na obilježavanju  69.  godišnjice \’\’Igmanskog marša\’\’ koja je održana 29. januara na Igmanu u organizaciji Saveza antifašista i boraca NOR-a SABNOR-a iz Hadžića u saradnji sa SABNOR-om KS.

Dogradonačelnik je pozdravio njihov dolazak i u kratkim crtama predstavio historijat grada Sarajeva, ističući projekte na kojima Grad Sarajevo intezivno radi.

Na prijemu se obratio i prof. dr Miodrag Zečević, predsjednik SUBNOR-a Srbije naglasivši da je \’\’Igmanski marš\’\’ tradicija koja treba i u budućnosti da se njeguje i prenese na mlađe generacije.