Dogradonačelnik-Šarić-Salko-Selimović-dao-je-nemjerljiv-doprinos-ekonomskom-razvoju-Sarajeva

Povodom smrti Salke Selimovića, gradonačelnika Sarajeva u periodu od 1987. do 1989. godine, dobitnika Šestoaprilske nagrade i uglednog privrednika, danas je u Komemorativnom centru „Bare“ održana komemorativna sjednica nakon koje je obavljena njegova sahrana na groblju Bare.

191693

Zamjenik gradonačelnika Ivica Šarić se u ime Grada i građana Sarajeva oprostio od Salke Selimovića riječima: “Njegovo djelo i danas je primjer kako uspješni pojedinci, svojom energijom, kreativnošću i predanošću mogu ostaviti dubok trag na zajednicu u kojoj žive. Kao inženjer, a potom i kao rukovodilac velikih privrednih sistema poput ‘Famosa’ i ‘Energoinvesta’, naš Salko je dao nemjerljiv doprinos ekonomskom rastu i razvoju Sarajeva.”

101694

Dogradonačelnik Šarić je u svom govoru posebno istaknuo da je gospodin Salko Selimović bio gradonačelnik Sarajeva u vrijeme kada su se teški oblaci već nadvili nad grad i državu, ali se nije pokolebao ostavivši svoj pečat u životu grada na Miljacki.

“Posebno se sjećamo njegovih inicijativa tokom opsade za spriječavanje podjele grada koje su odjeknule i do Ujedinjenih naroda”, kazao je Šarić.

101696