Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka bio je danas u Vijećnici domaćin generalnom direktoru Islamske organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu – ISESCO dr. Abdulaazizu Othmanu Altwajiriu. Tokom posjete jednom od najznačajnijih simbola grada Sarajeva, dogradonačelnik Skaka je direktora organizacije ISESCO upoznao sa samim historijatom Vijećnice kao i procesom  njene obnove koji je trajao 18 godina. Dr. Altwajiri je izrazio oduševljenje samim izgledom ovog arhitektonskog dragulja, posebno aulom, Svečanom i salom Gradskog vijeća.

Inače, direktor ISESCO-a nalazi se u višednevnoj posjeti Sarajevu, gdje će sutra, 31. maja imati uvodno izlaganje na Forumu “Društva zajedničkih vrijednosti i dijaloga civilizacija kao odgovor na ekstremizam” u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić. Nakon održavanja Foruma, bit će otvorena izložba ISESCO publikacija i projekata iz oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

Islamska organizacija ISESCO je za skoro tri decenije, koliko je prisutna u Sarajevu i BiH, pomogla realizaciju brojnih projekata iz oblasti obrazovanja, nauke i kulture, te značajno pridonijela kulturi mira, dijaloga i otvorenosti, što su karakteristike grada Sarajeva.
 
Bosna i Hercegovina će dobit status posmatrača u Islamskoj organizaciji za obrazovanje, nauku i kulturu – ISESCO.