Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa saradnicima primio je danas delegaciju Grada Istanbula, koju je predvodio direktor Odjela za  međunarodne odnose i kulturne aktivnosti, Sevket Demirkaya. Prijemu su prisustvovali i predstavnici ovog odjela, Nurgul Yavuz, Mustafa Ugur Kopuz, Ahmed Cem Sadoglu, te pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Amina Deljković. Razgovarano je o organizaciji kulturne manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“, koja bi se trebala održati u toku ove godine.

U znak izuzetno kvalitetne saradnje gradova Istanbula i Sarajeva, dogradonačelnik Skaka je iskazao spremnost da ova gradska administracija, u okvirima svojih mogućnosti, pruži što je potrebno za organizaciju manifestacije koja bi približila kulturu Istanbula građanima Sarajeva.

Direktor Odjela za  međunarodne odnose i kulturne aktivnosti Grada Istanbula, Sevket Demirkaya izrazio je uvjerenje da će se, nakon što se uspješno organizuju „Dani Istanbula u Sarajevu“, održati uzvratna kulturna manifestacija „Dani Sarajeva u Istanbulu“, s ciljem da ona postane tradicionalna.

Na kraju prijema, zamjenik gradonačelnika Skaka  izrazio je saučešće povodom stravičnih terorističkih napada koji su potresli Tursku.
„Sarajevska Vijećnica bila je osvijetljena bojama zastava Republike Turske i Kraljevine Belgije u znak suosjećanja, solidarnosti i podrške porodicama tragično nastradalih u bezumnim terorističkim napadima u Istanbulu, Ankari i Briselu“, istakao je Skaka.