Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor KJKP "Sarajevogas" Salih Selmanović potpisali su Ugovor o pružanju usluga snabdijevanja prirodnim gasom tokom 2006. godine za potrebe spomen-obilježja Vječna vatra. Budžetom Grada Sarajeva za 2006. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 20.000 KM za pokrivanje troškova gasa na ovom spomen-obilježju.

Gradska uprava će u narednom periodu poduzeti aktivnosti s ciljem sanacije oštećenja nastalih na bakarnom vijencu i na samom spomeniku posvećenom oslobodiocima i antifašistima našeg grada poginulim za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Grad je ovogodišnjim Budžetom osigurao i sredstva u iznosu od 100.000 KM u cilju podrške i projektima koje vodi Fond Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca tokom agresije na naš grad i zemlju. Ovim sredstvima predviđeno je da Grad sufinansira projekte Kantonalnog fonda za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca na Šehidskom spomen mezarju "Kovači" i Spomen mezarju – Pomoćni stadion Zetra.

Prošle godine Grad je također na račun ovoga Fonda izdvojio 100.000 KM, za obnovu i izgradnju Šehidskog spomen mezarja "Kovači".

Na taj način Grad Sarajevo želi dati doprinos u očuvanju tekovina antifašističke borbe 1941-45.i 1992-95., jer je to dio naše historije.

Izvor: Gradska uprava