Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

U petak konferencija “Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja”

11. Avgusta 2017. @ 13:00 - 16:00

Grad Sarajevo i gradonačelnik Abdulah Skaka će u petak 11. augusta 2017. godine od 14.00 do 16.00 sati biti domaćin gradonačelnicima i predstavnicima glavnih gradova regije Zapadnog Balkana na konferenciji pod  nazivom „Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja“.

Riječ je o izuzetno važnom skupu sa ciljem jačanja saradnje i koordinacije glavnih gradova koji igraju sve važniju ulogu u razvoju država, kako u regiji tako i u cijeloj Evropi.

Na skupu koji će biti održan u Hotelu Pino Nature na olimpijskoj planini Trebević, prisustvovat će gradonačelnici i izaslanici gradonačelnika Ljubljane, Zagreba, Beograda, Podgorice, Tirane i Grada Istanbula.

Nakon Konferencije bit će upriličeno potpisivanje izjave o zajedničkom djelovanju, iznalaženju rješenja i razmjeni iskustava glavnih gradova regiona.

Press konferencija će biti održana istog dana u 13.30 sati u Hotelu Pino Nature.

Gradonačelnici i izaslanici gradonačelnika glavnih gradova će nakon Konferencije prisustvovati otvaranju 23. Sarajevo Film Festivala. Organiziranje susreta gradonačelnika u vrijeme Sarajevo Film Festivala je odabrano kako bi se naglasila uloga i potencijal Sarajeva, te na najbolji način prezentirao grad u vrijeme kada je kulturni i turistički centar regije.

 

Details

Date:
11. Avgusta 2017.
Time:
13:00 - 16:00