U organizaciji Džudo saveza F BiH, a u sklopu Programa obilježavanja Dana grada Sarajeva, u subotu i nedjelju, 31.03. i 01.04., u olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaran“ održat će se Evropski TOP Judo kup za seniore i seniorke „EVROPA JUDO KUP – TOP RANKING „SARAJEVO OPEN 2012.“. Sedmi po redu Evropski TOP Judo kup za seniore i seniorke je zvanični kup Evropske judo unije, koji se boduje za evropsku rang listu.  Svečano otvaranje predviđeno je za subotu (31. mart) u 16.00 sati, a finalne borbe počinju u 16.30 sati. Drugog dana takmičenja u nedjelju (1. aprila) finalne borbe počinju u 16 sati.

Očekuje se učešće 300 džudista seniora i seniorki iz 22 zemlje (Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Portugala, Kanade, Švicarske, Armenije,  Mađarske, Austrije, Slovačke, Rumunije, Belgije, Luksemburga, Švedske, Norveške, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije i BiH. Ove godine svoj dolazak su najavili prvotimci Rusije, aktuelni svjetski i evropski prvaci, što će zasigurno doprinijeti još većoj kvaliteti ovog kupa.

Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 30 reprezentativaca, a svakako najviše se očekuje od Amela Mekića, aktuelnog prvaka Evrope, Larise Cerić, juniorske prvakinje svijeta i Ibre Miladina, aktuelnog univerzitetskog prvaka Evrope.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.