Gala-večer-Festivala-turizma-Nova-vizija-Sarajeva

Gradonačelnik Abdulah Skaka sinoć je u Vijećnici bio domaćin gala večeri u okviru sajamske manifestacije “Sarajevski festival turizma“ koja počinje danas.

Tom prilikom Skaka je uručio i zahvalnice Grada Sarajeva bh. velikanima arhitekti Ivanu Štrausu, književniku Dževadu Karahasanu, slikaru Safetu Zecu i dizajneru Salihu Teskeredžiću prepoznavajući njihovu ulogu u razvoju i promoviranju Grada Sarajeva.

Gala večeri je prisustvovalo nekoliko stotina domaćih i stranih zvanica, uglednih privrednika, gostiju i turističkih radnika te učesnika sajma.

“Sarajevo, grad historijskih znamenitosti, grad susreta civilizacije neprocjenjivih zajedničkih ideja, otvara svoja vrata večeras jednom novom konceptu i pogledu na suštinu neistraženog koje kriju ove ulice. Večerašnja noć za mene predstavlja početak jedne nove vizije svih dobronamjernih posjetitelja Sarajeva. Taj odnos – odnos domaćina i gosta – uvijek je specifično strastven i kao takav nas domaćine neiscrpno motivira u nastojanju da ga učinimo još izazovnijim”, rekao je Skaka, koji je inicirao ideju “dobro došli u Vijećnicu“.

Od sutra će sarajevsku Vijećnicu u jednoj novoj ulozi, mjesta prezentacije najboljeg iz Sarajeva, moći pogledati gosti i turisti grada.

Počev od Sobe savremenika, svoju turu po ovoj top turističkoj atrakciji grada Sarajeva, mogu nastaviti pogledavši postavku bosanske sobe i fotografsku rekonstrukciju žičare, a u sobi Gradskog vijeća izložerni eksponati svjedoče o postojanju Gradske uprave i vijeća, sa fotografijama bivših upravitelja Sarajeva.
Pažnju će svakako plijeniti Soba 25. novembar, kao i Soba Franca Ferdinanda. Sarajevski festival turizma, koji će biti održan od 19. do 21. oktobra u Centru Skenderija, okupit će 75 izlagača iz šest država. Predstavit će se Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Turska, Indonezija i Indija koja je zemlja partner Sarajevskog festivala turizma. Organizator je Centar Skenderija u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. Galeriju pogledajte ovdje.