Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor firme "Gong" Mirsad Šukalo potpisali su danas Ugovor o izradi novih tabli sa tekstom Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama. Ukupna vrijednost ugovorenih usluga iznosi 129.000 KM za ukupno 5.000 komada tabli koje će biti postavljene u svim stambenim zgradama na području grada, odnosno četiri gradske općine.

Gradonačelnica Borovac podsjetila je da je Grad donio novu Odluku o kućnom redu u stambenim zgradama u kojoj se nalazi niz novina sa kojima stanari moraju biti upoznati. „Ove table će biti pravi način upoznavanja sa sadržajem Odluke, odnosno propisima i kaznama, te sugestijama kao što je potreba uljepšavanja balkona ukrasnim cvijećem posebno u istaknutim dijelovima grada.“, rekla je Borovac koja je zamolila građane i upravitelje zgrada da „čuvaju“ ove table.

Direktor firme "Gong" dodao je da je izborom rješenja table i odabranih  materijala od kojih su izrađene  postignuto kvalitetno i trajno rješenje, koje se u budućnosti neće mijenjati eventualnom izmjenom Odluke o kućnom redu, jer daje mogućnost zamjene samo teksta bez potrebe da se vrši zamjena table u cjelini kao što je to bio slučaj do sada.

On je najavio da će firma „Gong“ odmah početi sa isporukom tabli na adrese upravitelja u zgradama koji će vršiti njihovo postavljanje.

Grad je pozvao upravitelje stambenih zgrada da dostave podatke o broju ulaza, odnosno potrebnog broja tabli. Od ukupno pozvanih 15 upravitelja svoje podatke o zgradama koje održavaju dostavilo je njih 11.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva