Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić danas su potpisali Ugovor o sufinansiranju realizacije kapitalnog projekta "Revitalizacija Park-šume Mojmilo".

Shodno Ugovoru, čijem je potpisivanju prisustvovao i predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević, Grad je izdvojio 300.000 KM.

– Ovom finansijskom podrškom koja je do sada najveća, Grad Sarajevo je prepoznao značaj ovog projekta ne samo za 150.000 stanovnika novogradske, već i ostalih gradskih općina – istaknuo je načelnik Hadžić.

Riječ je o ekološkom projektu, koji će za tri do pet godina predstavljati zelenu oazu usred grada sa sadržajima za odmor i rekreaciju. Na ovom prostoru već je izgrađena eko-kuća, trim staza i pristupilo se vegetacijskom uređenju, a u planu su sadržaji poput sportskog igrališta, tubbinga, sankališta, skijaške staze i dr.
 
Dogovorene su aktivnosti oko produženja kombi linije, a gradit će se i parking za 400 do 500 automobila.
 
– Sufinansiranjem ovog projekta Grad Sarajevo daje doprinos izgradnji sportsko-rekreativnih sadržaja na lokalitetu Park-šuma Mojmilo, ali i zaštiti ovog prostora od neplanske gradnje i devastacije – istaknuo je gradonačelnik Behmen te dodao da ovaj prirodni raritet, kojim se malo koja lokalna zajednica kod nas može pohvaliti, treba nastaviti podržavati i promovirati.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva