Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić posjetio je bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci u Fojnici gdje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje će se od 15. do 22. juna ove godine održati u poljskom gradu Elblagu. Tokom posjete gradonačelnik je u ime Grada Sarajeva i sugrađana poželio mnogo sportske sreće i unaprijed ih podržao u njihovim nastojanjima da osvoje i četvrto svjetsko zlato.Kao i svih ovih godina, Grad Sarajevo će i ovaj put finansijski stati iza svoje reprezentacije tako što će izdvojiti sredstva za avio-karte do poljskog grada Elblaga, u kojem su naši vitezovi prošle godine u septembru osvojili osmo evropsko zlato.

Grad Sarajevo i ovaj put pokazuje svoju spremnost u pružanju konkretne pomoći višestrukim evropskim, svjetskim i olimpijskim prvacima koji su svojim uspjesima i zalaganjem doprinijeli promociji grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine i pokazali se kao izuzetni sportisti i ljudi koji pružaju obrazac za život bez predaje, za pobjedu bez kompromisa.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić i šef Stručnog štaba Mirza Hrustemović zahvalili su se u ime igrača i uprave reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci istakavši da im je Grad Sarajevo uvijek među prvima pružao podršku.