Svečanom ceremonijom u sklopu koje su predviđene umjetničke izložbe, glazbeni program, video-mapping, dječje radionice i performanse, večeras (četvrtak) 28.05.2015. godine u 18.00 sati u Povijesnom muzeju, otvorit će se međunarodni forum pod nazivom „Reactivate Sarajevo“. S ciljem predstavljanja i oživljavanja potencijala grada Sarajeva, na Forumu, koji će trajati do 31.05.2015. godine, obrađivat će se teme poput urbanog planiranja, kulturno-povijesnog naslijeđa, energetske učinkovitosti, ekologije i održivog turizma, gradskog prometa, infrastrukture na olimpijskim planinama, projekta Sarajevo Smart City i dr.

U petak, 29.05.2015. godine u 10.00 sati, u Domu mladih Skenderija, zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Gradimir Gojer i pomoćnica gradonačelnika za urbano planiranje, Nedreta Komarica, pozdravit će sudionike Foruma u ime Grada Sarajeva kao počasnog pokrovitelja ovog značajnog događaja.

Pomoćnica gradonačelnika g. Komarica će imati i obraćanje na temu „Potencijali i izazovi grada Sarajeva“, u sklopu koje će predstaviti aktualne razvojne projekte Grada Sarajeva: izgradnju prve biciklističke staze, Projekt revitalizacije Trebevićke žičare, Projekt postavljanja informativnih ploči s nazivima tramvajskih stajališta, ozvučenje najfrekventnijih raskrsnica, aktivnosti Mreže energetski učinkovitih glavnih gradova u jugoistočnoj Europi, čiji je član Grad Sarajevo, kao i dinamiku priprema za 13. Europski omladinski olimpijski festival EYOF 2017., i Sarajevo kao sve privlačnija turistička destinacija.

Financiran od strane Švicarske nacionalne znanstvene fondacije (SNSF) i Švicarskog ministarstva vanjskih poslova (EDA) preko Švicarskog veleposlanstva u Sarajevu, Forum organizira Urban-Think Tank, Katedra arhitekture i urbanog dizajna na ETH Zurich, u suradnji s internacionalnim i lokalnim partnerima, kao priliku za susrete, razmjenu i iniciranje novih ideja i tehnologija.

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o njemu obavijesti javnost.