Grad-Sarajevo-finansijski-podržao-rad-vjerskih-zajednica-i-crkava

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je u Vijećnici potpisao ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2017. godinu s predstavnicima vjerskih zajednica i crkava na području grada Sarajeva: Islamske vjerske zajednice i Jevrejske opštine, te Katoličke i Pravoslavne crkve.

Sredstva su obezbijeđena za izgradnju i obnovu vjerskih objekata kao značajnih kulturno-historijskih spomenika, te za realizaciju projekata i aktivnosti iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, karitativnih djelatnosti…

sa potpisivanja ugovora 2

„Gradska uprava kontinuirano, više od deset godina u okviru svojih mogućnosti, finansijski ali i na drugi način, podržava rad vjerskih zajednica i crkava i nastavit će to činiti i ubuduće u cilju postizanja još kvalitetnije i sadržajnije saradnje“, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Predstavnici vjerskih zajednica i crkava, nakon potpisivanja ugovora, zahvalili su gradonačelniku i Gradskoj upravi na kontinuitetu u pružanju finansijske podrške, naglašavajući da je pomoć koju dobivaju od Grada za njih dragocjena jer značajno doprinosi poboljšanju uvjeta za njihovo djelovanje.