Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i generalni direktor Radio televizije Bosne i Hercegovine danas su u prostorijama Gradske uprave potpisali Sporazum o organizaciji zabavno-glazbene manifestacije „Svečani doček Nove 2013. godine“. Ovim sporazumom Grad Sarajevo će Javni doček Nove 2013. godine ispred BBI centra, pripremiti, organizirati i realizirati u suradnji s BHRT, kao programskim i medijskim partnerom. Gradonačelnik Behmen je kazao da se Grad Sarajevo, kao tradicionalni organizator Javnog dočeka Nove godine, i ovaj put potrudio da svojim građankama i građanima, kao i posjetiteljima pruži dobru zabavu i provod.

„Vjerujem da ćemo to i pokazati u novogodišnjoj noći zajedno s BHRT-om i mladim glazbenim bendovima iz cijele Bosne i Hercegovine“ kazao je Behmen.

Muhamed Bakarević se zahvalio Gradu Sarajevu što je prepoznao državnu televiziju kao nekoga tko će sigurno prenijeti dobro i svečarsko raspoloženje iz bh. prijestolnice. Istovremeno, slike novogodišnjeg ugođaja i atmosfere iz Sarajeva obići će cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju.

„BHRT će pripremiti kvalitetan program koji će Sarajlijama i našim gostima i turistima omogućiti da imaju istinski ugođaj na otvorenom u novogodišnjoj noći“, istaknuo je Bakarević.