Grad Sarajevo sudjelovat će ove godine na tradicionalnom Diplomatskom zimskom bazaru koji organiziraju supruge diplomata koji djeluju u Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodne, humanitarni događaj će i ove godine biti upriličen u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić.

Bazar će biti održan 1. decembra i donosi zabavne aktivnosti, široku paletu ponude drugih zemalja, rukotvorine, lutriju i aukcije s ciljem prikupljanja što više sredstava za djecu širom Bosne i Hercegovine.

Na bazaru i ove godine učestvuje supruga gradonačelnika Sarajeva, Majda Skaka, a na štandu Grada će biti prezentirane tradicionalne delicije, te će posjetioci uz kafu uživati u druženju i razglednicama starog Sarajeva.

Pored zvaničnog štanda Grada, bit će i štand nacionalnih manjina koje žive u Sarajevu, a koji će pod sloganom ”Manjine voljenom gradu” posjetiocima ponuditi ćevape i “multi kulti pizze” sa porukom da su nacionalne manjine u našem gradu zadržale svoj identitet, ali da su tu u našem društvu, te da aktivno rade i doprinose cjelokupnoj zajednici.

Predstavljanje nacionalnih manjina na Diplomatskom zimskom bazaru je podržano kroz projekat ”Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH” koji je finansiran iz zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope ”Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku, a implementira ga Grad Sarajevo.

Bazar svake godine privuče više hiljada posjetilaca i već je postao važan brend i tradicija za naš grad koji u svojim različitostima vidi bogatstvo, a u turizmu razvojnu šansu.

Predstavit će se ukupno 70 izlagača, a ulaznica košta simboličnih pet KM. Za djecu do deset godina, ulaz je slobodan.

Da bi uživalo što više posjetilaca, vrijeme trajanja Bazara je produženo, pa će vrata Skenderije biti otvorena do 17 sati.