Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, zajedno s predsjedateljem Gradskog vijeća Suljom Agićem i njegovim zamjenikom Gradimirom Gojerom, danas je u prostorijama Gradske uprave upriličio prijem za višečlano izaslanstvo austrijskog grada Innsbrucka, predvođeno gradonačelnicom Christinom Oppitz Plorer. U zajedničkoj izjavi za medije gradonačelnik Komšić je istaknuo da dva olimpijska grada, dva grada prijatelja, Sarajevo i Innsbruck, obilježavaju 35. godina prijateljskih partnerskih veza.

Dosadašnja suradnja ostvarena je u području znanosti, obrazovanja i sporta. Sarajevo je tijekom priprema za XIV ZOI \’84 razmjenjivalo iskustva s Innsbruckom, koji ima sličan geografski položaj kao i naš grad. Stoga će nam pomoć ovog olimpijskog grada biti dragocjena i u organizaciji 13. Europskog omladinskog olimpijskog festivala, čiji će domaćini biti Sarajevo i Istočno Sarajevo u veljači 2017. godine“.

[WPIMPINLINE:9846.jpg]

Gradonačelnica Innsbrucka Christine Oppitz Plorer, partnerstvo s Gradom Sarajevom smatra veoma značajnim: „Za svog mandata sam već drugi put u Sarajevu, s kojim nas povezuje sport, obrazovanje, platforma međureligijskog dijaloga, a u budućnosti vjerujem da nas očekuje intenzivnija suradnja i u području kulture“, kazala je gradonačelnica Innsbrucka.

[WPIMPINLINE:9847.jpg]

Gradonačelnik Komšić je goste iz Innsbrucka tijekom današnjeg prijema upoznao s razvojnim projektima Grada Sarajeva, poput izgradnje biciklističke staze, revitalizacije Trebevićke žičare, projekta zvučne signalizacije, kao i s pripremama oko Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

[WPIMPINLINE:9848.jpg]

Tijekom boravka u Sarajevu, izaslanstvo Innsbrucka posjetit će Vijećnicu, Olimpijski bazen Otoka, Tunel spasa te olimpijske planine.