Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je sa generalnim direktorom JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" Slobodanom Trninićem potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada za 2006. godinu u iznosu od 39.000 KM za nabavku ultrazvučnog kolordoplera za Službu radiološko-ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja Novo Sarajevo.

Gradonačelnica je iskoristila prilikom da uz potpisivanje Ugovora danas posjeti  Dom zdravlja Novo Sarajevo gdje joj je domaćin bio direktor prim.dr Mustafa Cuplov sa saradnicima koji su je upoznali sa radom ovog Doma zdravlja.

Gradonačelnica je tom prilikom izjavila: "Vjerujem da će ovaj moderni ultrazvučni dopler doprinijeti bržoj i boljoj dijagnostici, pružanju modernih zdravstvenih usluga građanima Sarajeva, koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Drago mi je da i na ovakav način Grad može pomoći našim građanima koji zaslužuju savremene usluge kakve postoje u drugim razvijenim zemljama".

Prema riječima Slobodana Trninića, gen.dir. JU Dom zdravlja KS, radi se o najnovijoj tehnologiji trodimenzionalnog aparata koji JU do sada nije imala. Ovaj kolordopler aparat ne znači samo tehnološki napredak nego će pacijentima  pomoći da dobiju bolju dijagnostiku. "Mi u JU godišnje imamo više od 80.000 ultrazvučnih pregleda tako da svaki stanovnik Sarajeva u prosjeku dva ili tri puta godišnje dođe na ultrazvučni pregled. Stoga smatram da je procjena gradonačelnice i Grada da osigura sredstva za nabavku ovog aparata vrlo mudra i za pozdraviti." dodao je prim.dr Trninić.

Direktor Doma zdravlja Novo Sarajevo Mustafa Cuplov podsjetio je kako je  trenutna oprema za ultrazvučne preglede zastarjela pa će nabavka novog kolor doplera zasigurno značiti napredak u daljnjem radu. On je zahvalio gradonačelnici na posjeti Domu zdravlja i kontinuiranoj podršci Grada Sarajeva.

Izvor: Gradska uprava