Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je prisustvovao svečanosti upriličenoj povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić. Tokom svečanosti direktor Zavoda Jasmin Ćerimagić uručio je zamjeniku gradonačelnika pobjednički dječiji crtež koji će ured gradonačelnika Sarajeva otkupiti i na taj način učestvovati u projektu „Djeca djeci“. Dogradonačelnik Kamočaji zahvalio je na mogućnosti da ured gradonačelnika Sarajeva učestvuje u ovom humanom projektu, te naglasio kako će Grad Sarajevo i dalje poržavati rad Zavoda Pazarić kao i slične humane projekte.

Vijeće roditelja JU „Djeca Sarajeva“ je povodom Dana nezavisnosti BiH pokrenulo dobrotvornu akciju „Djeca djeci“. U cilju prikupljanja novčanih sredstava za Zavod u Pazariću u svim vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ bilo je organizovano takmičenje u crtanju, a najbolji crteži su zatim bili ponuđeni na otkup uredima gradonačelnika i načelnika Općina koje su u sastavu Kantona Sarajevo. Ostali crteži će biti ponuđeni na otkup roditeljima,  a prikupljena sredstva u okviru ove akcije bit će korištena u svrhu optimiziranja boravka djece u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“.

U okviru današnje svečanosti uručeni su pobjednički crteži načelnicima i predstavnicima Općina Sarajevskog kantona, a program su upotpunila djeca i odgajateljice iz sarajevskog vrtića „Kekec“ te članovi dramske sekcije Zavoda Pazarić.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću