Grad-Sarajevo-podržao-Diplomatski-zimski-bazar-imat-će-i-svoj-štand-sa-bh

Diplomatski zimski bazar, jedna od najvećih humanitarnih manifestacija u Bosni i Hercegovini održat će se u subotu 9. decembra od 11 do 16 sati u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu.

Diplomatski zimski bazar i ove će godine ugostiti ambasade i međunarodne organizacije u BiH koje su se udružile kako bi pomogle djeci sa potrebama širom BiH. Grad Sarajevo podržao je ovu plemenitu manifestaciju, a na kojoj će učestvovati i Majda Skaka, supruga gradonačelnika Abdulaha Skake.

Diplomatski zimski bazar daje posjetiocima priliku da probaju hranu i kupe suvenire iz cijelog svijeta, a u njemu, između ostalih učestvuju supruge ambasadora i diplomatskih predstavnika u BiH. Na štandu Grada Sarajeva bit će, između ostalog, ponuđeni tradicionalni bh. proizvodi, suveniri, literatura, razglednice Sarajeva, sve sa ciljem prikupljanja što više sredstava u humanitarne svrhe.

Ove godine oko 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te oko 60 nevladinih organizacija učestvuju na bazaru. Ulaznica košta 5 KM. Djeca mlađa od 10 godina u pratnji odrasle osobe imaju besplatan ulaz, a kada uđu, očekuju ih brojne besplatne aktivnosti, „specijalno osmišljene za male princeze i prinčeve“.