Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je sa Ilijom Šimićem, predsjednikom Fondacije Ars Aevi, potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2007. godinu, u iznosu od 100.000 KM.

– Sretna sam da je Grad Sarajevo doprinio tome da Ars Aevi uspješno odgovori na izazov stvaranja kolekcije i muzeja savremene umjetnosti kojim se Sarajevo ponosi kao istinska evropska kulturna metropola. Podrška Grada Sarajeva Projektu Ars Aevi sigurno će predstavljati značajan doprinos predstojećoj promociji Kolekcije Ars Aevi koja bi od jeseni ove godine, u formi stalne izložbene postavke u Art Depou Ars Aevi, trebala biti otvorena za sve građane našeg grada i države, kao i mnogobrojne turiste koji u sve većem broju posjećuju Sarajevo – istakla je gradonačelnica Borovac, te potvrdila da će Grad odobriti iznos od 20.000 KM namijenjen za pokriće troškova održavanja Art Depoa, od njegovog otvaranja za posjetioce u jesen ove godine.

Predsjednik Fondacije Ars Aevi Ilija Šimić izrazio je uvjerenje da će "Ars Aevi, uz kontinuitet podrške Grada Sarajeva i drugih partnera, postati jedan od najznačajnijih simbola glavnog grada Bosne i Hercegovine kao istinskog evropskog kulturnog centra, grada koji se već sada ponosi ovim projektom koji je po svom konceptu i dostignućima jedinstven na internacionalnoj sceni savremene umjetnosti."

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnica Borovac je u pratnji svojih domaćina: predsjednika Šimića i generalnog sekretara Fondacije Ars Aevi Envera Hadžiomerspahića pogledala novu postavku Kolekcije Ars Aevi  smještenu u obnovljenom Art Depou Ars Aevi u Skenderiji.

Grad Sarajevo koji je zajedno sa Kantonom Sarajevom i državom Bosnom i Hercegovinom inicijator i suosnivač Fondacije Ars Aevi, od 2001. godine u kontinuitetu pruža materijalnu podršku Projektu Ars Aevi. Grad je do sada  izdvojio ukupno 660.000 KM, od čega 100.000 KM ove godine.

Izvor: Gradska uprava