Grad Sarajevo podržao je manifestaciju "Trka protiv droge 2010." koju osmi put zaredom u Sarajevu organizuju Općina Stari Grad i Udruženje za podršku resocijalizaciji ovisnih i izliječenih od droge (PROI). Tim povodom jutros su u parku At mejdan predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočai građanima Sarajeva dijelili knjige „DJECA I DROGE – Čitanka“,  autora Bore Đukanovića. U sportskom dijelu najboljim takmičarima u ime Grada medalje i diplome podijelio je naš najuspješniji olimpijac Nedžad Fazlija, savjetnik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Cilj trke je promoviranje zdravog načina života i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv droge – 26. juni. Cilj je također prikupljanje neophodnih finansijskih sredstava za liječenje i oporavak ovisnika o drogi koji se nalaze u terapijskoj zajednici PROI.

Prethodne trke ostvarile su izuzetan uspjeh, kako po broju direktnih učesnika (više od 7.000), tako i po utjecaju koji su imale na širu javnost. Kao indirektan rezultat ove trke, Udruženje PROI je 2005. godine otvorilo Terapijsku zajednicu u kojoj trenutno boravi 20 ovisnika na psihosocijalnoj rehabilitaciji.

Ove godine u trci će učestvovati predstavnici Oružanih snaga BiH i Međunarodne asocijacije za vojni sport, profesionalni atletičari i rekreativci.

[WPIMPINLINE:trka%203.JPG]

[WPIMPINLINE:trka%202.JPG]