Grad-Sarajevo-podržao-Udruženje-slijepih-Kantona-Sarajevo

Posjetivši danas Gradsku upravu Sarajeva, Kenan Kudus, predsjednik i Zoran Đukić, sekretar Sportskog društva slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo, inače članovi Skupštine Udruženja slijepih KS, zahvalili su se na kontinuiranoj podršci Grada udruženjima i institucijama čiji je fokus rad sa slijepim i slabovidnim licima, te razgovarali o nastavku saradnje u narednom periodu.

Grad Sarajevo je u ovoj godini, kako je istaknuto na današnjem prijemu, finansijski podržao rad ovog Udruženja u projektu zvučnih novina, potom Sportsko društvo za organizaciju Kuglaškog turnira za slijepe, Biblioteku za slijepa i slabovidna lica, kao i projekat zvučne signalizacije koji realizuje zajedno sa Općinom Novi Grad.

Ovom prilikom pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Amina Deljković istakla je da je čast i moralna obaveza podržati rad Udruženja i njihove značajne aktivnosti, budući da se radi o jako uspješnom i jednom od najstarijih udruženja na području Balkana, osnovanom daleke 1948.  godine.