Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Aida Habul posjetile su Udruženje "Žena žrtva rata" i njegovim članicama tom prilikom uručile 80 poklon-paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Borovac i Habul razgovarale su sa članicama Udruženja koje su tokom agresije na BiH preživjele najteže oblike zlostavljanja i torture, a koje se danas nalaze u dosta teškoj socijalnoj situaciji.

"Kao gradonačelnica i kao žena osjećam se obaveznom da pomognem ovim ženama koje su žrtve i svjedoci jednog stravičnog zločina. Došla sam ovdje da se lično upoznam sa njima i njihovim problemima. Dok se njihov status zakonski ne reguliše svi moramo pronaći način i mogućnosti da im pomognemo.", izjavila je gradonačelnica Borovac. Ona je istakla da je na sastanku sa predsjednicom ovog Udruženja dogovorila da Grad Sarajevo izdvoji određena sredstva za tekuće aktivnosti Udruženja, te da pomogne u rekonstrukciji krova na kući jedne od članica.

Predsjednica Udruženja "Žena žrtva rata" Bakira Hasečić izrazila je zahvalnost gradonačelnici i Gradu Sarajevu što kao rijetki organi vlasti u BiH imaju razumijevanja za ovu kategoriju žena. "Ovaj gest gradonačelnice ima veliku vrijednost, najprije što je došla da lično razgovara sa ovim ženama, a zatim da im i u domenu mogućnosti na određen način pomogne. Ponosne smo što je Grad Sarajevo uz nas i što nas nikada ne zaboravlja.", dodala je Bakira Hasečić.

Izvor: Gradska uprava