Grad Sarajevo je pokrovitelj tradicionalnog međunarodnog turnira u hokeju na ledu „Happy hockey days“ koji će ovog vikenda biti održan u Sarajevu, istaknuto je na današnjoj press konferenciji u Zetri. Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić istakao je da će Grad Sarajevo i ubuduće podržavati razvoj hokeja u okviru svojih mogućnosti, te da je veoma bitno da se Sarajevu u što skorije vrijeme napravi ledena dvorana, koja će 2017. godine u okviru zimske olimpijade mladih  EYOF-a ugostiti mlade olimpijce Evrope. Komšić je dodao da će uoči EYOF-a, ovaj događaj pokazati kapacitete Sarajeva kao domaćina velikim događajima u ledenom sportu.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Emir Ferizović naglasio je da će mali hokejaši igrati na trećini ledene plohe, po pravilima Međunarodne hokejaške federacije IIHF koja važe za djecu tog uzrasta.

Predsjednik Hokejaškog kluba Stari Grad Vukovi Adnan Mrkva istaknuo je da Sarajevo kao olimpijski grad mora imati razvijen hokej te da su turniri poput ovog počeci razvoja hokeja u BiH.

Turnir će okupiti više od 200 malih hokejaša i hokejašica koji u Zetru dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učestvovat će zagrebačka Mladost, beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda, Vitezovi iz Siska, Lisjaki iz Maribora, Celje, Spartak iz Subotice, HDD Bled, Stars iz Novog Sada, te predstavnici BiH – Stari Grad Vukovi i Ajkule.

Mališani će se takmičiti u kategorijama do osam i do deset godina, a praćenje mečeva u Zetri bit će besplatno i otvoreno za publiku svih uzrasta.