Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva održanoj danas, gradski vijećnici i gradonačelnik Alija Behmen izrazili su žaljenje i ogorčenje zbog saobraćajnog kolapsa koji je nastao jutros u glavnom gradu Bosne i Hercegovine usljed štrajka uposlenika GRAS-a, koji nikako da shvate da obavljaju javnu funkciju u gradu. Grad Sarajevo oštro osuđuje ovakvo ponašanje i drži da su se u ovom slučaju štrajkači ponovo grubo i brutalno poigrali sa građanima Sarajeva. Grad Sarajevo apeluje na štrajkače i menadžment GRAS-a da što hitnije sa Vladom Kantona Sarajevo pronađu kompromisno rješenje, te da što prije profunkcionira gradski i prigradski saobraćaj.

 Istovremeno, poziva i sve vozače da iskažu solidarnost i prevezu do grada sve učesnike u saobraćaju, a posebno bolesne, starije i iznemogle, djecu, trudnice…

Ukoliko se ubrzo ne normalizira gradski saobraćaj, Grad Sarajevo poziva nadležne strukture vlasti da uvedu alternativni prijevoz, jer građani Sarajeva nisu zaslužili ovo što im se danas događa.