Nekoliko tisuća građana Sarajeva i turista iz cijeloga regiona pa i šire ispratilo je staru i dočekalo Novu 2012. godinu na trgu ispred BBI centra, uz poznate hitove bendova: Futavci, Emir & Frozen Camels, Letu štuke, Karne, Tifa & Band, te Ninu Badrić i Kirila Džajkovskog. Početak 2012. godine obilježio je spektakularni vatromet, nakon čega se nazočnima obratio gradonačelnik Alija Behmen, koji je svima zaželio sretnu Novu godinu. Tako je Grad Sarajevo još jednom potvrdio ulogu dobrog organizatora Javnoga dočeka Nove godine koji se ovoga puta održao pod sloganom „Želim da ti kažem šta sanjam“. Zajedno s partnerima: gradskim općinama (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad), Kantonom Sarajevo i Turističkom zajednicom KS, Grad je priredio kvalitetan i vrhunski glazbeni i zabavni program.

Glavni sponzori programa bili su: BH Telecom i Sarajevska pivara d.d. a ostali sponzori su: Tondach, Sarajevo osiguranje, JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, BH Pošta, Mozaik i EU, SERDA, Urban namještaj i Reiffeisen bank d.d.  Medijski pokrovitelji su: FTV, RSG, RSG1, Metromedia, Sarajevo-x.com, Sarajevo navigator. Od ove godine, prvi put, imamo i medijske pokrovitelje – portale iz regiona: Net.hr iz Hrvatske, B92.net iz Srbije i Zurnal24.si iz Slovenije. 

Promocija  Javnoga dočeka Nove 2012. godine  u Sarajevu prvi put u regionu bila je promovirana uz aktivno sudjelovanje lokalnih i regionalnih Internet portala, mikro blog alata (Twitter) i društvenih mreža (Facebook.com), u suradnji Grada s tvrtkom Httpool, lokalnim liderom na polju internet oglašavanja.

Također, jedna od novina u programu Javnoga dočeka Nove 2012. godine je i sajamska manifestacija „Sarajevo Holiday Market“, koja je svojom ponudom doprinijela kreiranju istinskog blagdanskog ugođaja u Sarajevu.