Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za državne prvake u košarci: igrače, trenere, Upravu i menadžment KK "Bosna" predvođene predsjednikom Nihadom Imamovićem. Gradonačelnica im je čestitala na osvojenoj tituli, te nagradila sa 20.000 KM za postignuti uspjeh i zalaganje u protekloj sezoni.

– Iza vas su veoma teške i važne utakmice, ali isto tako pred vama je novi izazov kako bi u narednoj sezoni, uz iskusne igrače i nove, mlade i talentirane snage, "Bosna" nastavila svoj put uspjeha. Grad će i u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati apsolutnu podršku KK "Bosna" u dostojnom predstavljanju Grada Sarajeva i BiH, ali i na podmlađivanju ekipe što i jeste vaš primarni cilj – istakla je gradonačelnica Borovac.

Predsjednik Kluba Imamović zahvalio se u ime igrača i Uprave Gradu Sarajevu na prijemu i nagradi. On je istakao da je KK "Bosna" imala jednu od najuspješnijih sportskih sezona, osvojivši ponovno šampionsku titulu i plasirajući se među 32 ekipe ULEB kupa.

– Sarajevo ne bi bilo glavni grad da nema kulturnih manifestacija poput "Sarajevo film festivala", Baščaršijskih noći…, kao i izuzetnih sportskih kolektiva: FK "Željezničara" i "Sarajeva", RK "Bosna", KK "Bosna", ŽKK "Željezničar" – istakao je Imamović.

On je dodao da uvijek s ponosom ističu da je KK "Bosna" multietnički klub koji će, uvjeren je, u idućoj sezoni pružiti svojim vjernim navijačima i građanima Sarajeva i BiH još bolje rezultate.

Sudionici današnjeg susreta složili su se da vrhunski sport, koji afirmiše Grad i Kanton Sarajevo, te državu Bosnu i Hercegovinu, treba podržati sa svih nivoa vlasti.

Izvor: Gradska uprava