Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u prostorijama Gradske uprave potpisao ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu s predstavnicima vjerskih zajednica i crkava: Islamske vjerske zajednice i Židovske općine, te Katoličke i Pravoslavne crkve. Ceremoniji potpisivanja ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka i pomoćnica gradonačelnika za lokalnu samoupravu, Dragana Solaković.

Grad Sarajevo je ukupno izdvojio 80.000 KM za potrebe vjerskih zajednica i crkava koje djeluju na području grada. Ovim sredstvima, Grad će financijski podržati sanaciju, zaštitu i restauraciju vjerskih objekata, kao i projekte i aktivnosti vjerskih zajednica i crkava iz područja obrazovanja, zdravstva, kulture, karitativnih djelatnosti…

„Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine i grad koji baštini bogatu tradiciju četiri konfesije ima posebnu obvezu da pomogne rad i djelovanje vjerskih zajednica i crkava“, naglasio je gradonačelnik Komšić.

Prema riječima dogradonačelnika Skake, Grad će i ubuduće u okviru svojih mogućnosti nastaviti da pomaže vjerske zajednice i crkve. Istakavši njihovu značajnu ulogu, zamjenik gradonačelnik Skakaa je kazao da vjerske zajednice i crkve predstavljaju iskru i svjetlost pozitivne energije u našem društvu.

Predstavnici vjerskih zajednica i crkava nakon potpisivanja ugovora zahvalili su se Gradu Sarajevu na svoj ukazanoj pažnji i potpori, naglašavajući uvjerenje da će se ova suradnja nastaviti i ubuduće.